Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 12 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Marketingový plán společensko-zábavního podniku specializovaného na francouzskou gastronomii a kulturu
ZELENÁ, Adriana
Bakalářská práce se zabývá tvorbou marketingového plánu nově vznikajícího společensko-zábavního podniku specializovaného na francouzskou gastronomii a kulturu, jenž vstoupí na trh v Humpolci. Toto téma jsem zvolila zejména proto, že bych ráda pozvedla kulturu kaváren. Dalšími důvody jsou zájem o gastronomii a marketing. Kvalifikační práce se skládá ze dvou hlavních částí. Teoretická část je vytvořena z rešerše porovnávající postoj různých autorů. Další kapitolou je metodika, v níž jsou definovány cíle práce a výzkumné otázky. Dále jsem přiblížila metody používané během marketingového výzkumu. Těmi byly focus group a vlastní pozorování. Praktická část se zabývá interpretací dat získaných během marketingového výzkumu, popisem lokality, analýzou potenciálních zákazníků a konkurence. Následuje návrh marketingového plánu nové kavárny. V samotném závěru bude odpovězeno na výzkumné otázky a taktéž shrnu celou práci.
Vybrané problémy potravinového práva v České republice
KOPECKÁ, Štěpánka
Tato diplomová práce byla o problémech v potravinovém právu v České republice. Cílem této diplomové práce bylo zjištění názoru a postoje českých spotřebitelů a činnost příslušných dozorových orgánů v této oblasti potravinového práva (společné stravování). V teoretické části bylo vysvětleno, kdo je spotřebitel a jaká je ochrana spotřebitele v České republice. Bylo zde popsán aktuální stav potravinového práva, legislativa a dozorové orgány. V práci byly analyzovány statistiky. Praktická část této diplomové práce byla rozdělena do dvou částí. První část byla zaměřena na spotřebitele. Byl zde proveden online dotazníkový výzkum. Tento výzkum zkoumal, zda se spotřebitelé zajímají o moderní trendy ve stravování. Jak často jí mimo domov. Zda spotřebitelé znají dozorové orgány v oblasti Českého potravinového práva. Zda znají projekt Potraviny na pranýři. Druhá část byla zaměřena na dozorové orgány a na provozy společného stravování. Byly zde provedeny řízené hloubkové rozhovory s dozorovými orgány jako SVS, SZPI, KHS. Pro zjištění názoru všech stran zde byly také rozhovory se zástupci školních jídelen, restaurací a kavárny. Na základě výsledků z tohoto výzkumu byly navrhnuty tři návrhy na zlepšení.
Kvalita gastronomických služeb v Brně
Jurková, Kristýna
Jurková, K. Kvalita gastronomických služeb v Brně. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, 2015. Bakalářská práce je zaměřena na kvalitu gastronomických služeb v Brně, konkrét-ně na kvalitu gastronomických služeb restaurace Tulip restaurant v Brně. Hlavním cílem této práce je prostřednictvím hodnocení zákazníků zjistit spokojenost zákaz-níků a úroveň kvality restaurace, odhalit případné nedostatky a formovat doporu-čení, která povedou k odstranění těchto nedostatků. Práce je rozdělena na dvě části, na teoretickou a vlastní část. V teoretické části jsou zpracovány poznatky týkající se vymezení cestovního ruchu, služeb, služeb v cestovním ruchu, společného stravování, kvality a řízení kvality. Vlastní část je zaměřena na analýzu spokojenosti zákazníků restaurace Tulip restaurant, analýzu a popis výsledků získaných na základě dotazníkového šetření a formulací doporučení ke zvýšení spokojenosti a zlepšení kvality.
Problematika dodávek zemědělských produktů do vybraných provozoven účelového stravování
ŠMÍD, David
Diplomová práce se zabývá problematikou dodávek zemědělských produktů do vybraných provozoven účelového stravování. Teoretická část je zaměřena na vývoj a formy společného stravování, stravovací služby a jejich klasifikaci. Kapitola účelového stravování se věnuje konkrétně školnímu a vysokoškolskému stravování, které je doplněno aktuální legislativou. Empirická část byla vypracována pomocí dvou výzkumných metod. V kvalitativním výzkumu byly pokládány otázky vedoucím vybraných účelových stravovacích provozů s cílem zjistit odlišnosti v těchto provozovnách. V rámci vybraných provozoven probíhal též kvantitativní výzkum pomocí dotazníkového šetření, jehož cílem bylo posoudit objektivní požadavky strávníků.
Analýza ekonomických dopadů využití stravenek v zaměstnaneckém stravování
Nenáhlová, Jana ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Indrová, Jarmila (oponent)
Diplomová práce se zabývá systémem stravování zaměstnanců v České republice. V první části práce uvádí stručnou historii společného stravování a identifikuje způsoby stravování zaměstnanců v ČR. Dále se práce zaměřuje na využití stravenek. Analyzuje postoj zaměstnanců, zaměstnavatelů a majitelů restaurací na stravenky. V závěru jsou vymezeny dopady na zaměstnance, zaměstnavatele a restaurace, pokud by došlo ke zrušení daňové výhodnosti stravenek. Práce obsahuje ilustrativní příklad dopadů na konkrétní restauraci.
Analýza sítě stravovacích zařízení na vybrané turistické trase
Skořepová, Pavla ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Bakos, Tomáš (oponent)
Práce se zabývá stravovacími službami a obsahuje podrobnou analýzu pohostinských zařízení na trase naučné stezky, která má název Metalová cesta Mladou Boleslaví. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola obsahuje charakteristiku služeb společného stravování a vymezení důležitých pojmů. Druhá kapitola popisuje historii a současnost Mladé Boleslavi. Třetí kapitola obsahuje popis Metalové cesty a turistických atraktivit, nacházejících se na její trase. Následuje analýza sítě pohostinských zařízení na trase naučné stezky a podrobný popis a vzájemné porovnání čtyř vybraných provozoven. V poslední kapitole jsou shrnuty zjištěné skutečnosti.
Podnikatelský plán
Klimešová, Markéta ; Pevná, Jana (vedoucí práce) ; Ozimá, Jarmila (oponent)
Diplomová práce se zaměřuje na zpracování podnikatelského plánu. Je rozdělena do dvou hlavních částí. Teoretická část se zabývá podnikáním obecně a jeho specifiky v odvětví společného stravování. Hlavní součást je struktura podnikatelského plánu. Druhá část se již věnuje aplikaci podnikatelského plánu pro začínající restauraci se všemi jeho náležitostmi.
Analýza sítě stravovacích zařízení ve městě Strakonice
Matejová, Kateřina ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Valentová, Jana (oponent)
Práce se zabývá stravovacími službami a obsahuje analýzu a hodnocení sítě gastronomických zařízení ve městě Strakonice. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola vymezuje základní pojmy týkající se stravovacích služeb a zabývá se podrobněji společným stravováním. Druhá kapitola představuje Jihočeský kraj a město Strakonice. Třetí kapitola obsahuje charakteristiku a kvantitativní analýzu gastronomických zařízení ve Strakonicích. Poslední kapitola se soustřeďuje na vlastní subjektivní hodnocení všech stravovacích zařízení ve městě a dotazníkové šetření zaměřené na místní obyvatelstvo.
Analysis of the network of catering establishments in the chosen locality of the Slovak Republic
Tomanová, Veronika ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Kondrashov, Alexey (oponent)
Bakalářská práce se zabývá analýzou sítě gastrozařźení ve vybrané lokalitě Slovenské republiky, kterou je pohoří Javorníky. V teoretické části práce je popsáno postavení cestovního ruchu v ekonomice, ve světě a v Slovenské republice, bližší vymezení cestovního ruchu na Slovensku, především rozdělení území Slovenska na regiony cestovního ruchu a obecná charakteristika trhu a služeb cestovního ruchu. V praktické části je charakterizována vybraná lokalita Javorníky z hlediska cestovního ruchu a potenciálu pro jeho další rozvoj s přehledem turistických atraktivit v oblasti a okolí. Následuje analýza sítě gastrozařízení na území Javorníků a následné porovnání dvou vybraných zařízení na základě zvolených kritérií.
Podnikatelský plán
Horáček, Jakub ; Tyll, Ladislav (vedoucí práce) ; Kotáb, Jiří (oponent)
Pohostinství je rozšířenou formou podnikání, která poskytuje zaměstnání tisícům lidí a pro kterou se každoročně rozhodne mnoho začínajících podnikatelů. Přesto podnikání v této oblasti a především začínajícím podnikatelům téměř nikdo nevěnuje větší pozornost. Jako reakce na tuto situaci vznikla tato práce, která se zabývá sestavením podnikatelského plánu, který popisuje jeho specifika spojená s oblastí pohostinství. V první části se práce zabývá teoretickými aspekty podnikání, především specifiky podnikání v pohostinství a jeho současnými trendy. Na ně navazuje obecný popis přípravy podnikatelského plánu. Druhá, praktická, část práce popisuje vzorový podnikatelský plán restaurace, který je strukturovaný dle běžné praxe. Obsahuje popis podniku a tržní situace, marketingový, finanční a operační plán, personální zdroje a analýzu rizik. Celá praktická část je koncipována tak, aby v maximální míře blížila realitě. Všeobecně lze konstatovat, že tato práce nabízí čtenářům z řad začínajících podnikatelů v pohostinství řadu doporučení a námětů, jak postupovat při založení podniku.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 12 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.